Skip to main content
Next Post
Previous Post

Ambacht in beeld festival 23/24/25 september 2016

PROGRAMMA 

Locatie:
De Hallen
Hannie Dankbaarpassage
Amsterdam

Wanneer:
Zaterdag en Zondag 24 en 25 september 2016:
Workshops, masterclasses en lezingen 11:00-18:00 uur.

Tijdens dit bijzondere festival is er veel aandacht voor het ambacht. Leden van de Ondernemers Vereniging van Glazeniers laten je graag alle facetten van het brandschilderen zien en ze kunnen je er alles over uitleggen. Ik heb samen met een aantal collega’s meegedaan aan deze demonstratie.

In de Ondernemers Vereniging van Glazeniers hebben zich een groot aantal serieuze glasbewerkingsbedrijven en glaskunstenaars aaneengesloten. Samen ijveren ze voor behoud van ambachtelijk vakmanschap, ze wisselen kennis en informatie uit en staan op de bres voor een kwalitatief goed product dat onder verantwoorde omstandigheden en met toewijding is vervaardigd.

We hebben samen een hele leuke dag gehad. Fantastische organisatie, locatie top, maar ojee…. Wat is Amsterdam groot (!) als je navigatie het niet doet. Na een spannend moment onbedoeld geholpen door een politie agent kwam ik er achter dat richting Utrecht rechts-af was…ipv midden op de trambaan.

Lux-Nova in de bocht. Dit festival is een echte aanrader, er zijn doorlopend interactieve demonstraties en workshops geweest. Zet ‘m vast in de agenda voor volgend jaar!

"Aandacht voor het ambacht"

Ellen van der Leeden

Leave a Reply