Skip to main content
Next Post
Previous Post

Bommelse Kunst Route 2017

Speciaal voor de Bommelse Kunst Route 2017 maakte ik de volgende werken:
  • ‘Sisu’ unlimited
  • ‘If i only had…’ (inzending voor de van Lanschotprijs 2017)
  • Tulipan ‘rosado’- serie Tu ý Yo

Glaskunst, is voor mij het werken met vlakglas. Het liefst op een monumentale manier. Kenmerkend voor het monumentaal werken met vlakglas is de benadering van de ruimte.
Vanuit de gedachte dat de ruimte ‘helend’ moet zijn, is glas onderdeel van die ruimte, van de architectuur. Hoe kan ik met de invulling van het licht door de vensters, of het object aansluiten bij de bedoeling van de ruimte. Het antwoord op die vraag staat centraal.
De glaskunstenaar houdt o.a. rekening met de stand van de zon (wanneer staat het licht op dat éne raam, aan die éne kant?), met belemmeringen van buiten (staan er bomen, flatgebouwen e.d. die we niet willen zien )? Moet er zodoende transparant, half-transparant of ondoorzichtig worden gewerkt?
Werken op deze manier geeft me energie, juist omdat het niet vanzelfsprekend en in elke situatie anders is. De lichtval is belangrijk voor de sfeer. Mijn specialiteit is het vangen van het licht, spelen met de kleuren uit het spectrum.
U komt toch zeker kijken? Van harte welkom!

Ellen van der Leeden
Lux-Nova

Ellen is meesterbrandschilder en een van de laatste glazeniers in Nederland die werkt met dalles-de-verre.

‘If i only had…’

Ellen van der Leeden

Leave a Reply