Skip to main content
Next Post
Previous Post

Bommelse Kunstroute 17-18-24-25 juni 2017

SINT MAARTENSKERK ZALTBOMMEL

Toelichting:
In de aanloop naar deze voor mij bijzondere expositie waren er wat moeilijkheden.  Zo begaf mijn oven het, althans, dat leek zo te zijn. De oven is opgehaald en voor een periode van ongeveer twee weken niet door mij gebruikt. Dank aan de firma Westeneng, voor de geweldige service en de hulp.

Maar…Daarmee schoof de planning op naar voren, de deadline voor het aan te  leveren werk.

Vanwege de Sint Maarten, om de Sint Maarten heb ik nieuw werk gemaakt. Ik wil namelijk heel graag laten zien wat je met een oud ambacht/oud meesterschap op een moderne manier  kunt creëren! (Nieuwe technieken zorgen ook voor andere technische vraagstukken, even vaak oók voor technische oplossingen van oude problemen. Natuurlijk vertel ik daar graag over, maar daarover in een later blog meer. )

In de kerk had ik van het bestuur van de Bommelse Kunstroute  een fantastische exposeerplaats toegewezen gekregen. Ik stond pal vooraan bij de ingang. Nadat er wat bloed vloeide (niet het mijne, echt waar) en de steiger opgesteld stond kon het werk beginnen.

Als je met kleine schilderijtjes werkt, is inrichten vooral een proces van schuiven en kijken. Voor ons bitterhard zwoegen om het binnen de gestelde tijd gefikst te krijgen. Glas=zand, het werk is zwaar en van enig formaat, dus mijn lief en ik hebben de tijd hard nodig gehad. De Sint Maartens kerk is open van half 2 tot half vijf, en voor deze gelegenheid gelukkig tot vijf uur.

Ik had niet kunnen vermoeden dat vanaf het begin van de expositie tot het einde ervan er meer dan 2000 mensen langs de opstelling zouden lopen. Omdat de kerk zo ruim is, merk je dat ook niet. Het enige dat ik wel degelijk merkte was door continu met mensen in gesprek te zijn, dat ik eigenlijk vergat om te eten. Dan is het wel heel fijn dat je moeder drie huizen verderop woont…

Op de tafel een fotoreportage van het werkproces van de dalles-de-verre. Drie nieuwe dalles-de-verre objecten, ‘Actio’, ‘Feather’ en ‘Wing’. Een groot beeld: ‘Sisu-Unlimeted’, aan de steiger: ‘Maria Medugorje’, ‘Rota’, ‘Words’, Dalles-met-brok ( niet te koop).

Hieronder foto’s van de werken, de locatie en de expositie. Enjoy!

Nieuwe technieken zorgen ook voor andere technische vraagstukken, even vaak oók voor technische oplossingen van oude problemen.

Ellen van der Leeden

Leave a Reply