Skip to main content
Next Post
Previous Post

Lux-Nova bij Kunst Kiezel en Klei 2017

17de EDITIE KUNST KIEZEL EN KLEI

Kom op 2-3 september en 9-10 september tussen 11.00 en 17.00 uur kijken en genieten van Kunst in de Bommelerwaard.

Lux-Nova presenteert nieuw werk, nieuwe ideeën en nieuwe ontwerpen.

Locatie: SINT MAARTENSKERK Kerkplein 1, 5301 EK  Zaltbommel
(Helaas is zondag  10 september de gelegenheid tot exposeren vervallen in de kerk voor alle deelnemers)

Ik ben heel blij met de locatie waar ik deze route weer mag staan, de Sint Maartenskerk in Zaltbommel.
Samen met Liesbeth Lehr en Anna van der Sloot hebben we een mooie expositie neergezet, waar alleen al uit de aantallen blijkt, dat er veel belangstelling is. Gevarieerd, veelzijdig en met een knipoog. We mogen zelfs nog wat langer blijven met ons werk. Fijn!

Sowieso is de kerk een locatie waar het fijn ’aanlopen’ is, vanwege het ongelooflijke mooie restauratie- en reconstructiewerk aan het interieur.
Deze keer sta ik met mijn werk in de buurt van de ‘Van Balveren-kapel’, ook wel de ‘Stilte-kapel’genaamd in de volksmond. Een prachtig licht valt er naar binnen door de vijf ramen, alleen…wel heel blanco…
Vanwege zijn locatie ( pal op het zuiden maar eigenlijk een beetje afgezonderd) biedt de kapel ruimte om je even terug te trekken. Daar wordt door bezoekers, gelovig en niet-gelovig, dankbaar gebruik van gemaakt. Het is een plaats van bezinning en contemplatie. Tijdens de route presenteer ik een ontwerp dat geïnspireerd is door deze kapel, het verhaal van Sint Maarten en de functie van deze kerk als verbindend element midden in de samenleving.
Ik wil u bij deze van harte uitnodigen om eens een kijkje te nemen, en me te laten weten wat u ervan vindt.
Reacties kunt u achterlaten in het gastenboek, zowel op deze site als ter plaatse in de kerk. Ik ben zelf oprecht erg benieuwd ( en zelf natuurlijk heel enthousiast).

Ontwerpen die verrassen.

Ellen van der Leeden

Leave a Reply