Skip to main content
Next Post
Previous Post

Reisverslag: Keulen 4-1-2018 tot 7-1-2018

Hier volgt een serie blogs over wat er zoal op glasgebied te zien is in Keulen.
Zogezegd , zo gedaan. Om de ‘scope’ wat te vergroten, even niet aan huishouden en andere aardse zaken te denken, een aantal dagen ondergedompeld in Nord Rhein- Westfalen. Na meerdere opties te hebben overwogen zijn we met de auto vertrokken. Je hebt in Duitsland wel een milieusticker nodig. Die hebben we ’s middags nog maar even aangeschaft. Reistijd 2 uur, parkeren in de stad; overal.
Keulen is niet de hoofdstad, maar is vanwege de ligging aan de rivier de Rijn, een belangrijke metropool. Vanaf de vroeg-romeinse nederzettingen tot de middeleeuwen; er is altijd drukte geweest in Keulen. De geschiedenis van de stad gaat dan ook meer dan 2000 jaar terug. En…dat is te zien, te proeven en te merken. Uiteraard is een van de reisdoelen het bezichtigen van modern contemporain glas in de vorm van hernieuwde beglazingen in de vele door de oorlog verwoeste kerken.
Bij aankomst blijkt dat het hotel daadwerkelijk onder de dom ligt. Ideaal, al kon dat niet gezegd worden van de bedden.

Andere aardse zaken ...

Ellen van der Leeden

Leave a Reply