Skip to main content
Next Post
Previous Post

Museum Ludwig

Museum voor Moderne kunst, recht achter de dom aan de rivier de Rijn. Ernaast het museum voor archeologische romaanse kunst. Daar zijn we niet geweest. Modern gebouw, grote ruime entree. Verrassend weinig toiletten, dat dan weer wel. Waar we voor zijn gekomen, naast de vaste collectie nu een expositie van het werk van James Rosenquist, Amerikaanse kunstenaar ( 29-11-1933 – *31-3-2017), Pop-art.
Voor mij bijzonder alleen al vanwege een kijkje in de werkwijze van deze monumentalist. Het werk is, zogezegd, nogal van formaat. Zijn carrière is hij begonnen als een ‘billboard’-painter. Hij gebruikte technieken uit het ambachtelijke vak van reclame maken en beletteringen in de kunst. Indrukken; van al het werk is voor mij het kleine aantal collages die als ontwerp zijn gemaakt, het meest bijzonder. Interessante video ook waar je de kunstenaar aan het werk ziet. Aanrader!
we hebben uiteraard de rest van het museum ook bezichtigd. Je hebt ruim de tijd nodig om alles te kunnen zien, het is erg groot. Werk onder andere van Picasso, Chagall, Braques, Rodtschenko, Kandinsky, Paul Klee en Richter.

Voor mij bijzonder alleen al vanwege een kijkje in de werkwijze van deze monumentalist.

Ellen van der Leeden

Leave a Reply