Skip to main content
Previous Post

Immaterieel Erfgoed en Lux-Nova

Ik kan met trots en blijdschap vertellen dat mijn werkzaamheden in ‘dalles-de-verre’ zijn aangemerkt als ‘Immaterieel Erfgoed”.
Het heeft het kenniscentrum Immamterieel Erfgoed Nederland behaagt mijn kennis mbt dalles- de-verre te borgen voor de toekomst. Ik hoop op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan de warme belangstelling die deze techniek verdient. De website is eigenlijk een digitale bibliotheek en nu kun je me daar ook vinden.
De kern en de aanleiding van dit online overzicht is het uitgangspunt van Het Unesco Verdrag- zie citaat.
‘Het gaat er bij dit verdrag om immaterieel erfgoed levensvatbaar te houden voor de toekomst, waarbij de belangrijkste rol is weggelegd voor de lokale gemeenschappen die dit immaterieel erfgoed dragen.’
‘Wat is immaterieel erfgoed?
Cultuuruitingen die door erfgoedgemeenschappen worden beleefd als erfgoed en hen een gevoel van identiteit en continuïteit geven. Dit immaterieel erfgoed wordt steeds opnieuw vormgegeven in samenhang met maatschappelijke veranderingen en in interactie met de sociale omgeving en van generatie op generatie doorgegeven.’.
Bron: https://www.immaterieelerfgoed.nl/nl/page/6649/lux-nova

Dalles-de-verre

Het is volgens mij de mooiste manier van werken met glas- de saturatie van de kleuren, het zware materiaal, de manier waarop je met de negatieve ruimte kunt spelen. Op dit moment verdiep ik me in sculpturalere toepassingen, meer drie-D. Voor vragen of informatie kunt u me via het contactformulier op deze website bereiken, of mailen naar info@Lux-Nova.nl .

Dalles-de-verre, de mooiste manier van werken met glas.

Ellen van der Leeden

Leave a Reply