Next Post
Previous Post

Toelichting

Voor deze serie steles is gebruik gemaakt van de appliqué-techniek. Dit is de volgende in de serie Tu Ý Yo. De symboliek van kleur, licht en de naderende zomer verwoord in bloemen. Jij en ik. Wie zijn dat? Leven = Liefde.
Dahlia; weelde, kracht, nobiliteit, voor altijd de jouwe.

Bij het maken van deze stele heb ik gekozen voor dit thema, in reactie op een door mij veel gehoorde vraag; kan het wat MINDER gekleurd. Een beetje minder rood.

Nou nee.

Zoals je bij een Dahlia , iedere keer als je ervan plukt, ervoor zorgt dat er meer bloemen gaan bloeien, werkt deze uitspraak op mij. Beige mensen zijn er al genoeg. De uitdaging is door een goede compositie en dito kleurgebruik, een feestelijke vorm te creëren.

Moeder natuur als inspiratie en bewondering voor diversiteit zijn de basis voor het tot stand komen van dit werk. Dat er nog maar velen mogen volgen.

Uit floriografie: de taal van bloemen
De bloemenkleur oranje symboliseert vrolijkheid, warmte, gezelligheid, optimisme, plezier, kracht, vitaliteit, energie, extravertie, aandacht, beweging, feestelijkheid, sportiviteit. De bloemenkleur roze staat voor romantiek, tederheid, teerheid, blijdschap, geboorte, onschuld, ingetogenheid (lichtrose), zoet en zachtheid.

Materiaal: Plaqué-Uberfang glas in de kleur rose op blank, seleen geel op blank en mondegeblazen antiek glas van GlasHuette Lamberts.

Project

Tu Ý Yo Dahlia

Toepassing

Beeld, Stele.

Techniek

Brandschilderen, appliqué.

Afmetingen

ca. 450×1900 mm.

Leave a Reply