Next Post
Previous Post

Toelichting

Voor een van de leukste locaties in ’s-Hertogenbosch heb ik twee ramen met daarin een familiewapen mogen maken. Ik ben met de eigenaar in gesprek geraakt en na het over en weer bespreken van de wensen en de mogelijkheden gestart met dit bijzondere project.
Voor een ‘wapen’-raam gelden de principes van de heraldiek. Voor de eigenaar moest het wapen een directe verwijzing hebben naar de oorsprong van het pand, en passen bij de huidige functie.
De symmetrie is belangrijk; soms kom je door bijzondere wensen ook op bijzondere ontwerpen. In de uitvoering is gekozen voor een spiegelbeeldige weergave van de naam van de Bread & Breakfast die hier is gevestigd. Dat hield voor mij in, dat ik de belettering spiegelbeeldig moest uitvoeren. Pittig maar leuk!
De warmte van de Cubaanse zon komt tot uitdrukking in de kleuren. Heel fijn dat ik met dit palet heb mogen werken, als een opdrachtgevers ziet wat de meerwaarde is van ambachtelijk glas, kan ik toveren op de werktafel. Het lijkt nu net, of de ramen er altijd al zaten…Met heel veel plezier heb ik aan deze opdracht gewerkt. In de foto’s stukjes van het werkproces.

Werkproces: Inmeten (niet op de foto) gesprekken voeren over de wensen (niet op de foto) tekenen (niet op de foto), werktekening maken, sjablonen knippen, glas kiezen, glas snijden, diverse bewerkingen o.a. brandschilderen, het zetten van het glas, het kitten van het glas, het schoonmaken van het glas en tenslotte het plaatsen.

Wapenramen Cuba Casa
Buitenhaven 4 ‘s-Hertogenbosch

Materiaal: mondgeblazen Überfangglas van Lamberts, in de kleuren rood op blank, blauw op blank, zilvernitraat op blank en opaline wit en groen, gecombineerd met grijs mondgeblazen antiekglas van Lamberts.

Project

Cuba Casa – wapenramen

Toepassing

Voorzetramen

Techniek

Glas-in-lood, brandschilderen

Afmetingen

twee maal 1130mm x 550mm

Leave a Reply